2013. augusztus 11., vasárnap

Gender krónikák II. - Exodus (tesztolvasói vélemény 1.)

A véleményt köszönöm Leoninak :)

"Egyetlen szerencsém (vagy szerencsétlenségem) az volt, hogy Sansa szinte fejezetenként csepegtette-adagolta nekem, így eltartott egy hétig. De hogy milyen komoly elvonási tüneteket éltem át, azt senki nem tudja:) Ezzel azt hiszem, már el is árultam a véleményemet.

A négy nézőpontkarakter közül abszolút kedvencem a vagány főhős, JJ lett. Ő egy antiszociális zseni, egy programozó lány rengeteg bunkó, de szerethető megnyilvánulással. Szeretne elvegyülni, de képességeinél fogva képtelen nem kitűnni a tömegből. Igazi csodabogár, érzékeny lélekkel. Persze jól titkolja, de a narrátor helyenként nem kíméli meg az olvasót a lelkizős részektől sem, és milyen jól teszi! Egyes karakterek ettől válnak szerethetővé. JJ  mellett még jócskán akadtak szimpatikus mellékszereplők, így nem véletlen, hogy amikor Sansa először mondta, hogy "itt-ott ideje elvarrni a szálakat", vadul aggódni kezdtem pár ember életéért.
JJ (Julia Jenysen)
A baljós előérzet jogos volt, ugyanis a regény utolsó harmadában már alaposan megfogyatkozott szereplőgárdával, de annál izgalmasabb jelenetekkel folytatódott a történet, le sem tudtam tenni. Az írónőtől jól megszokott brutálisan érzékletes és plasztikus leíró részekből nincs hiány, volt pár oldal, aminek olvasása közben állítólag látványosan lesápadtam. És végre, végre választ kaptam megannyi fel nem tett kérdésre, kiderült, hogy SPOILER!!! Legyalulta a térképről Magyarországot:), hogy honnan indultak a Lonecatek, miből ered az új hit, milyen volt Sandra anyaszerepben, hogy a mandulapárlat igenis kesernyés, ellentétben az amarettóval, hogy senki nem játszhat Istent büntetlenül még egy alternatív valóságban sem, és kicsit ráébresztett arra is, hogy milyen jó nekünk itt és most. :)
Köszönöm, élmény volt!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése